Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd!

Welk hoofdkussen past het beste bij jou?

De vraag 'welk hoofdkussen past het beste bij jou?' is belangrijker dan je denkt. Iedereen is anders en dus is er niet één kussen die voor iedereen fijn ligt. Wij kunnen jou helpen om te bepalen welk hoofdkussen het beste bij jou past. Om een goede keuze te kunnen maken moet je letten op verschillende aspecten. Wij kunnen je daarin van advies voorzien. Wij spreken met je door wat jouw slaaphouding is en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Daarnaast bekijken we ook wat de hardheid van jouw matras is en hoe je lichaamsbouw is. Deze factoren hebben allemaal invloed op de uiteindelijke keuze voor je hoofdkussen. Deze kussens kun je bij ons aanschaffen in vele verschillende formaten, waarbij de meest gebruikte en gekozen maat de standaardmaat van 60 bij 70 cm is.

Slaaphouding

Ieder mens heeft een andere slaaphouding. Van de klassieke zijslaper, tot de rug- of buikslaper. Voor elke slaaphouding is er wel een hoofdkussen beschikbaar. Wanneer je een buikslaper bent dan zijn juist de lage kussens ideaal om op te slapen, zodat je nek niet in een onmogelijke bocht hoeft te liggen. Wanneer je een zijslaper bent, heb je weer een hoog en hard kussen nodig. De rugslapers zitten hier dan weer tussenin met een gemiddeld hoog en hard kussen. Daarbij wordt ook altijd gekeken naar de houding van rug, zodat het kussen niet te hoog staat, anders maakt je nek daar weer een rare kronkel. Het is namelijk dat zo dat hoe krommer de rug is, des te meer steun je nek en hoofd nodig hebben. Op deze manier kunnen wij jou helpen de juiste keuze te maken om de vraag 'welk hoofdkussen past het beste bij jou?' te beantwoorden.

Vormbaar kussen of een vaste vorm?

Bij het kiezen van een passend hoofdkussen heb je ook nog de mogelijkheid tussen een vaste vorm of een vormbaar kussen. Het verschil zit hem vooral in wat jijzelf de prettigste houding vindt om te slapen. Ben je iemand die het prettig vindt om in de nacht meerdere keren je kussen even op te schudden en een andere vorm te geven, of ben je al helemaal content met een kussen die gewoon lekker blijft zitten in de vorm waarin hij gemaakt is? Wanneer deze laatste optie je voorkeur heeft dan kun je kiezen tussen een latex, schuim of synthetisch kussen. Deze kussens hebben namelijk altijd een vaste vorm. Als je kiest voor een kussen die naar jouw eigen wens kan vormen dan kun je kiezen voor een donzen variant.

Welk kussen past nu bij mij?

De keuze tussen een zacht of een hard kussen ligt voornamelijk in je persoonlijke voorkeur. Wij van Hoofdkussen.com adviseren wel om een zacht kussen te nemen wanneer je een buikslaper bent en een harder kussen wanneer je liever op je rug of op je zij slaapt. Overigens is het wel zo dat beide soorten kussens de juiste ondersteuning aan je nek en je hoofd kunnen bieden die je nodig hebt tijdens je slaap of rustmoment. Door goed te kijken naar de hoeveelheid aanvulling van het kussen kun je nog bepalen hoe hoog je kussen komt te liggen. Dit heeft weer te maken met de kromming van je rug. Voor welk kussen je ook kiest, een passend hoofdkussen is een must voor je slaapcomfort.

Ergonomisch of neksteun kussen

Als laatste is de keuze tussen een ergonomisch kussen of een neksteunkussen. Belangrijk om te weten is waar nu exact het verschil in zit. Wij adviseren je daar natuurlijk graag in om tot een passend hoofdkussen te komen. Als je kiest voor een ergonomisch kussen dan kies je voor een kussen dat ervoor zorgt dat de druk van je lichaam wordt verdeeld over het zogenoemde visco-elastische schuim wat in het ergonomische kussen zit. Hierdoor worden je nek en hoofd optimaal ondersteund. Deze kussens hebben een vaste vorm en zijn dus ideaal voor mensen die weinig (willen) bewegen in bed. Je zult dus ook veel minder van slaaphouding wisselen dan met een kussen die je geheel naar eigen wens kan vormen. Verder is het materiaal dat wordt gebruikt voor deze kussens zo vast van vorm, dat het niet zo heel goed ventileert. Je zult dus ook sneller transpireren op deze kussens dan bij andere exemplaren. Wanneer je kiest om een neksteunkussen aan te schaffen, dan kies je voor een kussen wat zich kan vormen naar je lichaam. Dit is mogelijk omdat het kussen gevuld is met traagschuim of door een vaste onderlaag met een donzen toplaag. Op deze manier heb je altijd een kussen wat jouw nek optimaal ondersteund tijdens je rustmoment of je slaap.