Magic Green Pillow

Slapen op een groene wolk.

Afbeelding Green Bastard hoofdkussen

Hoe vind ik het beste hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen kopen, dat is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Een hoofdkussen gebruik je bijna iedere dag, of beter: nacht. Een kussen is niet alleen nodig voor een goede nachtrust, maar het is ook belangrijk voor je gezondheid. Een goed kussen voorkomt namelijk dat je nekklachten krijgt, terwijl een slecht kussen er juist voor zorgt dat je nekklachten kan ontwikkelen.

Veel mensen zijn daarnaast gehecht aan het kussen dat ze nu hebben. Sommige mensen zijn er zo aan gehecht dat ze het zelfs meenemen op bijvoorbeeld hun vakanties. Het kan dan moeilijk zijn om een nieuw kussen aan te schaffen, omdat je er zo aan gewend bent. Op deze pagina geven we je tips om een goed hoofdkussen uit te zoeken en om er gewend aan te raken.

Bekijk hier ons beste hoofdkussen: Magic Green Pillow – het lekkerste hoofdkussen.

Hoofdkussen en je gezondheid

Het gebruik van een kussen is eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome. Dat is letterlijk zo. Al in de oudheid sliep men met het hoofd op een maanvormige steen. Maar waarom eigenlijk? Het gebruik van een kussen is voor een gedeelte cultuur bepaald. Dat wil zeggen dat niet in alle culturen een hoofdkussen wordt gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat je ook wel zonder hoofdkussen kan.

Een goed hoofdkussen is namelijk essentieel voor een goede gezondheid. Een kussen biedt je hoofd namelijk de ondersteuning die het nodig heeft. Als je zonder kussen gaat slapen, dan komt je lichaam namelijk in een vreemde houding terecht. Een houding die niet per sé goed voor je is. Een hoofdkussen geeft je de ondersteuning die je nodig hebt om een goede slaaphouding aan te kunnen nemen

Ondersteuning is het sleutelwoord

Het beste hoofdkussen is volgens ons een kussen waarbij comfort en gezondheid hand-in-hand gaan. Wij vinden een hoofdkussen pas goed als het je in de eerste plaats voldoende ondersteunt. Dat wil zeggen dat het kussen je nekwervels zo goed ondersteunt dat je in een goede slaaphouding komt te liggen. Daarnaast moet een goed hoofdkussen natuurlijk ook comfortabel zijn. We brengen een groot gedeelte van ons leven in bed door, dus dan is een goed hoofdkussen geen overbodige luxe.

Goede slaapbenodigdheden kopen is echter nog niet zo makkelijk. Niet iedereen zal dagelijks bezig zijn met onderzoeken wat een goed hoofdkussen is. Daarnaast is het niet in algemene zin te zeggen wat een goed hoofdkussen is. Er is namelijk niet een soort kussen waarvan je kan zeggen: dat is het beste hoofdkussen. Er spelen te veel persoonlijke factoren een rol om één kussen als beste hoofdkussen aan te kunnen wijzen.

Gelukkig is het wel mogelijk om jou te helpen om een goed kussen te kiezen. Het is dan vooral belangrijk om te kijken naar de mate waarin een hoofdkussen je ondersteuning biedt. Het beste hoofdkussen is volgens ons daarom een kussen dat jou op een optimale manier ondersteunt én dat comfortabel aanvoelt.

Goed hoofdkussen en de prijs daarvan

Het beste hoofdkussen hoeft niet het duurste hoofdkussen te zijn. Als je op zoek bent naar een nieuw kussen, dan kom je al snel kussens tegen in alle soorten en maten. De prijs zal vaak sterk variëren. Je hebt kussens die een paar tientjes kosten, maar ook kussens die meer dan honderd euro kosten.

Waarschijnlijk ben je niet iedere dag bezig met de vraag: wat is het beste hoofdkussen. Dat geldt ook voor veel andere Nederlanders. De reflex is dan om maar een duur kussen te kopen. Die reflex is begrijpelijk, maar dat betekent nog niet dat het goed is. Een goedkoop kussen dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren is in de praktijk beter dan een duur hoofdkussen dat totaal niet aansluit bij jouw voorkeuren. Het gaat bij het kiezen van een goed hoofdkussen niet om de prijs, maar om de mate waarin het aansluit bij jouw wensen.

Beste hoofdkussen voor iedere slaaphouding

Zoals gezegd is de belangrijkste taak van een hoofdkussen om je wervels te ondersteunen. Een hoofdkussen kan je wervels echter alleen goed ondersteunen als het is toegespitst op jouw slaaphouding. Er zijn drie houdingen waarin mensen slapen:

  • Op de rug
  • Op de zij
  • Op de buik

De meeste mensen slapen op hun rug of op hun zij. Vanuit ergonomisch oogpunt is het overigens aan te bevelen om niet op de buik te slapen. Sommige mensen die last krijgen van nek- of rugklachten proberen het buikslapen daarom af te leren. Lukt je dat niet, of wil je dat niet? Dan is het helemaal belangrijk om een goed hoofdkussen aan te schaffen.

Slaapbenodigdheden die aansluiten bij jouw slaaphouding

Het is belangrijk om een hoofdkussen te kopen dat aansluit bij jouw slaaphouding, omdat de manier van ondersteunen eigenlijk compleet anders is. Stel, je bent een zijslaper. Een kussen heeft dan een compleet andere functie dan wanneer je op je rug slaapt. Een goed hoofdkussen moet dan de ruimte tussen je schouders en je nek opvullen, zodat je hoofd niet in een rare knik komt te liggen. Hier zie je gelijk ook het belang van goed beddengoed voor je hoofd: op het moment dat je jarenlang op slecht beddengoed voor je hoofd slaapt, ligt je nek jarenlang in een vreemde knik. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat je dan nekklachten kan ontwikkelen.

Wanneer je op je rug slaapt hoeft je kussen in principe geen ruimte op te vullen. Het enige wat een hoofdkussen dan hoeft te doen is te zorgen dat je lichaam in een rechte lijn blijft en je nek een klein beetje te ondersteunen.

Hoofdkussen kopen: zo kies je het juiste kussen

De tijd dat een hoofdkussen van steen gemaakt werd ligt (gelukkig) al weer lang achter ons. Na de stenen kussens kwamen er kussens die gemaakt werden van stro. Niet lang daarna kwam er beddengoed voor je hoofd dat gemaakt werden van dons en veren. Deze kussens (en matrassen) waren aanvankelijk een luxeproduct waar alleen de adel en zeer rijke burgers gebruik van konden maken. Tegenwoordig zijn er zoveel materialen op de markt dat je bijna niet meer kan kiezen. Daarom zetten we de materialen waar een hoofdkussen van gemaakt kan zijn even voor je op een rij.

Beddengoed voor je hoofd van dons en veren

Al eeuwenlang worden er kussens van dons en veren gemaakt. Dat is nog steeds niet veranderd. Sommige mensen geven de voorkeur aan een kussen dat gevuld is met dons en veren. Een dergelijk kussen biedt je relatief weinig stevigheid en kan redelijk goed vocht opnemen. Een kussen dat gevuld is met dons en veren is daarom vooral geschikt voor buikslapers. Dons en veren zijn niet voor iedereen de beste vulling. Mensen met een allergie kunnen mogelijk beter voor een ander kussen kiezen. Daarnaast kunnen de veertjes na verloop van tijd door het kussen heen gaan prikken.

Kussen van wol

Als je op zoek bent naar een hoofdkussen met een natuurlijke vulling, dan is een kussen dat gevuld is met wol wellicht een goede optie. Wol heeft een groot voordeel: het neemt heel makkelijk vocht op. Als je ’s nachts veel zweet, dan is een kussen dat gevuld is met wol heel aangenaam. Een kussen met een wollen vulling heeft echter wel een belangrijk nadeel: ze zijn niet zo stevig. Daarom is een kussen met een wollen vulling niet voor iedereen geschikt.

Kapok hoofdkussen kopen?

Een kapok hoofdkussen is eigenlijk een kussen met een vulling van plantendons. Een kapok hoofdkussen wordt gevuld met de zachte vezels van de kapoknoot. Een kussen met deze vulling heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats is deze vulling organisch. Dat geeft niet alleen een prettig gevoel, maar zorgt er ook voor dat het kussen goed vocht kan opnemen. Als je op zoek bent naar een “koel hoofdkussen” dan is een kussen dat met kapok gevuld is zeer geschikt.

Een tweede voordeel van een kussen dat met kapok gevuld is, is dat de stevigheid kan variëren. Als je op zoek bent naar een kussen dat niet zo stevig is, dan kies je voor een kussen dat minder gevuld is. Wil je een wat stevigere peluw? Dan is dat ook mogelijk. Daarnaast is een kapok hoofdkussen in veel gevallen navulbaar. Dat betekent dat je na verloop van tijd niet je hele kussen hoeft weg te gooien, maar hem eventueel bij kan laten vullen. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu!

Kapok kussens hebben echter ook nadelenb. Het belangrijkste nadeel van een kapok hoofdkussen is dat het kussen slecht te wassen is. Eigenlijk kan je het kussen alleen met de hand wassen. Maar ook zijn de kapok kussen vrij stevig qua gevoel aan je hoofd.

Synthetische slaapbenodigdheden: goed wasbaar en geschikt voor mensen met een allergie

Heb je last van een allergie, bijvoorbeeld huisstofmijtallergie, dan kan je het beste kiezen voor een hoofdkussen met een synthetische vulling. Een synthetisch hoofdkussen is gevuld met kleine balletjes van polyester. Dit zorgt ervoor dat het kussen geschikt is voor mensen die snel een allergische reactie vertonen. Daarnaast is een kussen met een synthetische vulling goed te wassen.

Een kussen met een synthetische vulling biedt je nek echter wat minder steun dan bijvoorbeeld een hoofdkussen van latex, of een hoofdkussen van traagschuim. Daarnaast neemt een synthetisch hoofdkussen wat minder makkelijk vocht op.

Traagschuim kussen kopen?

Een kussen van traagschuim heeft eigenlijk geen vulling. Een traagschuim kussen is gemaakt van, de naam zegt het al, traagschuim. Traagschuim is een materiaal dat ontwikkeld is door de NASA. Traagschuim heeft de unieke eigenschap dat het zich vormt naar het lichaam. Dat komt doordat traagschuim reageert op warmte. Als het materiaal in aanraking komt met een warmtebron (het lichaam) dan wordt het op die plaatsen zachter. Zo kan een kussen van traagschuim zich perfect naar je lichaam vormen.

Traagschuim is ontwikkeld door de NASA. Inmiddels heeft de NASA geen patent meer op dit materiaal, daarom kan iedereen traagschuim gebruiken om bijvoorbeeld kussens van te maken. Een traagschuim kussen is lekker stevig. De enige nadelen zijn dat een hoofdkussen van traagschuim wat minder goed vocht opneemt en dat het niet zo makkelijk te wassen is.

Latex hoofdkussen kopen: stevige ondersteuning en een natuurlijk materiaal!

Als je op zoek bent naar een kussen van een natuurlijk materiaal dat je tegelijkertijd voldoende stevigheid biedt, dan is een latex hoofdkussen wellicht wat voor jou! Latex wordt gemaakt van sap van de rubberboom. Een latex hoofdkussen wordt tijdens het productieproces in een bepaalde vorm gegoten. Een kussen van latex gaat jarenlang mee en blijft ook jarenlang zijn vorm behouden.

Een voordeel van een latex nekrol is dat het je nek en schouders bijzonder veel stevigheid biedt. Verder is een latex nekrol gewoon van alles gemiddeld. Een latex kussen neemt redelijk goed vocht op, kan redelijk goed gewassen worden en is redelijk geschikt voor mensen die last hebben van allergische reacties.

Let op het vulgewicht bij het aanschaffen van een hoofdkussen

Bij het aanschaffen van een hoofdkussen moet je ook letten op het vulgewicht. Het vulgewicht is, simpel gezegd, hoe dik je kussen is. Welk vulgewicht je nodig hebt, hangt van een aantal factoren af.

In de eerste plaats speelt de positie waarin je slaapt een rol. Een buikslaper heeft een kussen nodig met een laag vulgewicht. Een rugslaper heeft een kussen nodig met een gemiddeld vulgewicht en een zijslaper heeft een kussen nodig met een wat hoger vulgewicht.

Daarnaast speelt je formaat ook een rol. Als je kleiner bent is de afstand tussen je hoofd en het matras natuurlijk ook kleiner. Als je groter bent, is die afstand groter. Als je een groter postuur hebt, heb je daarom ook een dikker kussen nodig. Heb je een kleiner postuur, dan is een wat dunner kussen meer voor je geschikt.

Kies een hoofdkussen dat bij je matras past

Een hoofdkussen kopen doe je meestal samen met een matras kopen. Alleen gaat een hoofdkussen minder lang mee dan je matras. Je moet daarom eerder je kussens vervangen, dan dat je je matras moet vervangen. Het is echter belangrijk om een kussen te kopen dat bij je matras past. Dat betekent dat wanneer je een stevig matras hebt, je ook een stevig kussen moet kopen. Heb je een zacht matras? Dan doe je er goed aan om ook een zacht kussen aan te schaffen!
Echter zijn onze hoofdkussens gevulde met stukjes matras, waardoor dit hoofdkussen in theorie evenlang mee gaat al je matras. Echter uit hygiënische redenen is het verstandig om je hoofdkussen één keer in de vijf jaar te vervangen.

Wennen aan een nieuw kussen

Het kan soms lastig zijn om te wennen aan een nieuw kussen. Dat is helemaal zo op het moment dat je jarenlang op een verkeerd kussen hebt geslapen en je opeens een goed kussen koopt. Het kan je lichaam dan moeite kosten om zich aan te passen aan het nieuwe kussen. Dat kan soms wel enkele weken duren. Na die periode zal je echter zeker het verschil merken. Dat verschil hoeft niet alleen te zijn dat je beter slaapt, maar ook dat eventuele nekklachten afnemen!

Wat is een goed hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen is een hoofdkussen dat je nek op de meest optimale manier ondersteunt. Het is daarom niet in algemene zin te zeggen wat het beste hoofdkussen is. Een goed hoofdkussen is een hoofdkussen dat voorkomt dat je nek een rare knik maakt als je ligt te slapen. Een dergelijke knik kan namelijk nekklachten veroorzaken. Een goed hoofdkussen is een hoofdkussen dat ervoor zorgt dat je nekwervels zoveel mogelijk in een recht lijn blijven. Zo voorkom je dat je gezondheidsklachten krijgt.

Het is daarom in de eerste plaats belangrijk om naar je slaaphouding te kijken. Een zijslaper zal in de regel behoefte hebben aan een ander kussen dan een buikslaper of een rugslaper. In de regel kiest een zijslaper voor een wat dikker, en steviger hoofdkussen. Een buikslaper kiest meestal voor een dun en zacht kussen, omdat de nek niet verder omhoog gedrukt hoeft te worden.

Voor een rugslaper is een gemiddeld hoofdkussen geschikt. Het peluw hoeft niet extreem dik te zijn, maar ook niet extreem dun. Ook de hardheid van een hoofdkussen voor een rugslaper is gemiddeld. Soms zie je dat rugslapers ervoor kiezen om een hoofdkussen met een kleine inkeping aan te schaffen. Hierdoor worden de wervels nog beter ondersteund.

Welk hoofdkussen kiezen?

Een kussen kiezen is niet altijd makkelijk. Dat begrijpen we. Het kiezen van een hoofdkussen is makkelijker als je voor jezelf nagaat welke situatie op jou van toepassing is.

Zij-, rug of buikslaper?

Het is in de eerste plaats belangrijk dat je beddengoed voor je hoofd kiest dat bij jouw slaappositie past. Een zijslaper zal namelijk een ander kussen nodig hebben dan een rug- of buikslaper. Voordat je een kussen gaat kiezen moet je daarom weten wat voor slaper je bent. Een rugslaper heeft meestal een kussen nodig met een gemiddelde stevigheid. Een zijslaper heeft meestal een iets steviger kussen nodig, terwijl een buikslaper juist een dunner en zachter kussen nodig zal hebben.

Voor welk materiaal kies je?

In de tweede plaats moet je natuurlijk kijken naar het materiaal waar je hoofdkussen van is gemaakt. Grofweg kan je kiezen voor twee soorten materiaal: natuurlijk en niet-natuurlijk.

Wanneer je graag een kussen met een natuurlijke vulling hebt, dan kan je kiezen voor de volgende vulling:

  • Een kapok kussen
  • Een wollen kussen
  • Een kussen met dons en veren
  • Een latex hoofdkussen

Een belangrijk voordeel van een kussen met een organische vulling is dat ze wat beter vocht opnemen. Als je ’s nachts veel transpireert, dan is een kussen met een natuurlijke vulling aan te raden. Als je het snel warm hebt in bed, dan kan je kiezen voor een kapok kussen. Een hoofdkussen met een dergelijke vulling ademt namelijk goed en voelt koel aan.

Er zijn ook kussens met een niet-organische vulling. Een kussen met een niet-organische vulling is in de regel wat steviger. Daarnaast is een kussen met een dergelijke vulling makkelijker te wassen. Als je kiest voor een hoofdkussen met een niet-organische vulling, dan heb je de keuze uit hoofdkussens met deze vullingen:

  • Een synthetisch hoofdkussen
  • Een traagschuim hoofdkussen

Zo kies je een goed hoofdkussen!

Voor welk materiaal je ook kiest: het is vooral belangrijk dat je een hoofdkussen kiest dat je goed ondersteunt. De belangrijkste functie van een hoofdkussen is namelijk om je nekwervels te ondersteunen. Daarom is een goed kussen ook zo belangrijk. Zonder een goed hoofdkussen heb je een verhoogde kans op nekklachten, en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Vanaf welke leeftijd een hoofdkussen gebruiken?

Veel mensen vragen zich af vanaf welke leeftijd ze een hoofdkussen moeten gebruiken. Een hoofdkussen heeft als taak om met name de nekwervels te ondersteunen. Voor kleine kinderen geldt dat echter nog niet. Een kussen is er dan slechts voor het comfort. Daarnaast zorgt een hoofdkussen ervoor dat je wat comfortabeler ligt. De meeste mensen slapen daarom met een kussen en doen dat eigenlijk hun hele leven.

De vraag vanaf welke leeftijd je een hoofdkussen moet gebruiken is echter niet eenduidig te beantwoorden. Dat hangt vooral van de ontwikkeling van het kind af. Een kussen kan levensgevaarlijk zijn voor babies, omdat ze er door kunnen stikken. Een kind moet zich zelfstandig in bed kunnen bewegen, voordat je een kussen in het bed plaatst. Als een baby zelfstandig kan rollen, zitten of staan, dan kunnen ze ook zelfstandig in bed bewegen. Soms kan een kind dit al na een jaar, soms duurt het langer. Een kind moet er zelf aan toe zijn om met een kussen te slapen.

Welk hoofdkussen past bij mij?

Een hoofdkussen kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Als je een kussen gaat kopen, dan wil je natuurlijk een kussen dat goed bij je past. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken naar hoe je slaapt. Als je op je buik slaapt heb je een ander kussen nodig dan wanneer je op je rug slaapt.

Het belangrijkste is dat je een kussen koopt dat je nekwervels zo goed mogelijk ondersteunt. Ben je een zijslaper? Dan past een wat steviger kussen waarschijnlijk beter bij jou. Ben je een rugslaper? Dan is een kussen van gemiddelde stevigheid prima geschikt. Slaap je op je buik? Dan is een zacht kussen aan te bevelen.

Daarnaast spelen de materialen waar je kussen van gemaakt is natuurlijk een rol. Als je veel zweet doe je er goed aan om een kussen te kopen dat makkelijk vocht opneemt. Als je het snel warm hebt in bed, dan doe je er goed aan om een kussen te kopen dat koel aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan een kapok hoofdkussen.

Wanneer een hoofdkussen voor een kind kopen?

Een kind heeft een hoofdkussen nodig voor comfort en niet zozeer voor het ondersteunen van de nekwervels. Je moet pas een hoofdkussen kopen als een kind zich zelfstandig in bed kan bewegen. Dat is soms na een jaar, soms na twee jaar. Als je voor die tijd een hoofdkussen voor een kind koopt kan dit levensgevaarlijk zijn. Het kind kan namelijk stikken onder het kussen.

Wat is het beste hoofdkussen?

De zoektocht naar het beste hoofdkussen is niet altijd eenvoudig. Daarnaast is er niet een beste hoofdkussen. Het beste hoofdkussen is voor vrijwel iedereen anders. Dat komt omdat er veel persoonlijke factoren een rol spelen als het gaat om hoofdkussens.

Het beste hoofdkussen is het hoofdkussen dat jouw nekwervels het beste ondersteunt. Wat voor soort hoofdkussen je daarvoor nodig hebt, is in de eerste plaats afhankelijk van je slaappositie. Het maakt namelijk verschil of je op je buik, rug of zij slaapt.

In de tweede plaats moet je kijken naar het materiaal van het hoofdkussen. Het materiaal van het hoofdkussen bepaalt veel eigenschappen van je kussen. Er is ook hier niet een soort materiaal dat het beste hoofdkussen maakt. Ieder materiaal heeft andere eigenschappen. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren welk materiaal het beste voor je is.

Ben je op zoek naar een hoofdkussen waarmee je zo min mogelijk last hebt van allergische reacties? Dan is een synthetisch hoofdkussen wellicht geschikt voor jou. Ben je op zoek naar een kussen dat niet zo warm aanvoelt? Mogelijk is een kussen met een kapok vulling dan het beste hoofdkussen voor jou. Zoek je een hoofdkussen dat goed vocht opneemt? Misschien moet je dan juist kiezen om een wollen kussen aan te schaffen.

Er is dus niet één hoofdkussen dat als beste hoofdkussen gekwalificeerd kan worden. Het beste hoofdkussen is het hoofdkussen dat het meeste aansluit bij jouw slaaphouding en jouw voorkeuren voor materialen. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt om jouw beste kussen te vinden!

Hoe lang gaat een hoofdkussen mee?

Niets heeft het eeuwige leven en dat geldt ook voor kussens. Na verloop van tijd moet je je kussen vervangen. Het is soms alleen lastig om te weten wanneer je een kussen moet vervangen. In de meeste gevallen ziet een kussen er nog goed uit, terwijl een kussen toch aan vervanging toe is. De levensduur van een kussen wordt namelijk niet bepaald door of het kussen er nog goed uitziet, maar door hoeveel stevigheid een kussen nog kan bieden. Het materiaal van je kussen bepaalt voor een groot gedeelte hoe lang je kussen mee zal gaan.

Als je een kapok hoofdkussen hebt, dan zal je kussen in de regel het minst lang mee gaan. Het goede nieuws is dat je een kapok kussen makkelijk bij kan vullen. Dat betekent dat je niet iedere keer een nieuw kussen hoeft te kopen. Over het algemeen moet je een kapok kussen eens in de anderhalf tot twee jaar bijvullen.

Een synthetisch hoofdkussen gaat ongeveer vier jaar mee. Je kan eenvoudig zien of je synthetische hoofdkussen aan vervanging toe is. Dit doe je door je kussen dubbel te vouwen en er een gewicht van ongeveer 250 gram op te plaatsen. Als je kussen terugveert, dan is je kussen nog niet aan vervanging toe. Blijft je kussen dubbelgevouwen liggen? Dan is de stevigheid er wel uit en moet je op zoek naar een nieuw kussen. Een kussen van latex of wol gaat meestal een jaar langer mee.

Bij een kussen van traagschuim kan je eenvoudig zien of het aan vervanging toe is. Druk je in een kussen van traagschuim dan moet het binnen enkele seconden weer teruggaan naar zijn originele positie. Gebeurt dat niet, dan is je kussen aan vervanging toe.

Hygiëne speelt ook een rol!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kussen ‘technisch’ nog in orde is, maar dat het toch beter is om je kussen te vervangen. Soms is een kussen na verloop van tijd gewoon niet fris meer. Een nieuw hoofdkussen kopen is dan vaak de beste oplossing. Dit speelt met name een rol bij kussens die moeilijk te wassen zijn.

Wat is een goed hoofdkussen bij nekklachten?

Als je last hebt van nekklachten, dan is het helemaal belangrijk om een goed kussen te kopen. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van je nekklachten is. Een verkeerd kussen kan namelijk de oorzaak van je nekklachten zijn. Ook kan een verkeerde slaappositie je nekklachten veroorzaken. Dit is met name het geval als je op je buik slaapt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nekklachten een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld zwaar tillen. In dat geval kan een goed kussen er voor zorgen dat je nekklachten afnemen.

Als je echt veel last hebt van nekklachten dan is het aan te bevelen om een kussen van traagschuim te kiezen. Een hoofdkussen van traagschuim heeft als voordeel dat een dergelijk kussen zich het beste naar je lichaam/nek vormt. Er zijn speciale hoofdkussen voor mensen met nekklachten op de markt. Deze kussens hebben een speciale neksteun, waardoor je nek nog beter ondersteund wordt en de spieren in je nek beter kunnen ontspannen.

Hoofdkussen kopen: besluit

Een hoofdkussen kopen doe je niet zomaar. Je wilt voor jezelf het beste hoofdkussen vinden. Er is niet een hoofdkussen waarvan je kan zeggen: dat is het beste hoofdkussen. Daarvoor spelen te veel (persoonlijke) factoren een rol. Het is echter wel belangrijk om een goed hoofdkussen te kopen. Dat hoeft niet altijd een duur kussen te zijn. Soms is dat echter wel het geval.

Laat je echter nooit door de prijs afschrikken. Zelfs als een kussen 150 euro kost, dan is dat nog relatief weinig geld. Een kussen gaat gemiddeld zo’n vier jaar mee. Een mens slaapt ongeveer zeven uur per nacht. Een duur kussen kost je dan omgerekend ongeveer een cent per uur. De kosten van een slechte nachtrust, of nekklachten zijn echt een stuk hoger.

Veel succes met het vinden van een kussen dat bij je past! Hieronder beantwoorden we nog een aantal algemene vragen over het vinden van goed hoofdkussen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, we geven je graag deskundig advies!

0