Hoofdkussens

Een hoofdkussen uitzoeken is geen eenvoudige opgave. Er worden meer dan honderd verschillende kussens aangeboden waardoor het erg moeilijk wordt om het juiste kussen te vinden.
Hoofdkussen.com maakt het je makkelijk door de beperkte keuze en 30 dagen proberen!

Brasil

69,95 39,95 Incl. btw

1. Waarom een hoofdkussen

Een hoofdkussen zorgt voor de ondersteuning van de nekwervels. Zonder kussen zal je hoofd naar beneden hangen wat als gevolg heeft dat de nekwervels niet in één lijn liggen met de ruggenwervels. Dit kan nekpijn of rugpijn veroorzaken.

2. Wat is een goed hoofdkussen?

Een goed kussen is belangrijk voor de juiste ondersteuning van je nek en hoofd. Bovendien draagt het samen met het matras bij tot een juiste lighouding.

3. Waar een hoofdkussen kopen?

Een goed hoofdkussen koop je in een beddenzaak of online webshop.

4. Welk hoofdkussen is het beste?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. In eerste instantie moet het kussen voldoende ondersteuning geven voor nek en hoofd.

5. Welke maat hoofdkussen?

De maat van een kussen is niet het belangrijkste. Het gaat erom of een kussen voldoende ondersteund en daar kan een kleinere uitvoering een bijdrage aan leveren. In een groot kussen met losse vulling kan de vulling alle kanten opschuiven, terwijl dat in een kleiner formaat niet kan. Je ziet ook dat de meeste neksteunkussens een maat hebben van 40x60cm of 50x70cm. Dit is ruim voldoende om het hoofd goed te ondersteunen, en verlengt als het ware het bed omdat je hoger op je matras ligt.

6. Welk hoofdkussen bij nekklachten?

Zorg ervoor dat je een kussen kiest die voldoende ondersteuning geeft voor je nek en hoofd. Probeer ervoor te zorgen dat je nekwervels in één lijn liggen met je ruggenwervel, zodat je rug en nek in ontspannen toestand staan.

7. Welk hoofdkussen kopen?

Een vereiste is dat een kussen in hoogte instelbaar moet zijn of in meerdere hoogtes verkrijgbaar is. Dit is omdat de situatie van iedereen anders is. Het is een samenspel van je bedbodem, de hardheid van je matras, je lichaamsbouw en je gewicht.

8. Wanneer een kussen vervangen?

Een hoofdkussen moet je vervangen als erg geen “fut” meer in je kussen zit. Dan mis je de juiste ondersteuning. Uit hygiënisch oogpunt is het verstandig om sowieso elke 5 jaar je kunnen te vervangen.

9. Wanneer heeft een kind een hoofdkussen nodig?

Het is zeker niet aan te raden om een baby op een kussen te laten slapen! Er is eigenlijk geen vaste regel voor het tijdstip dat een kind een kussen nodig heeft. Eigenlijk heeft een kind pas een hoofdkussen nodig als het zelfstandig kan bewegen en staan. Het Nederlands Centrum voor Jeuggezondheid adviseert geen hoofdkussen te gebruiken voordat het kind de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt.

10. Hoe een hoofdkussen wassen?

Het hangt af van het materiaal waar het hoofdkussen van gemaakt is en wat voor vulling erin zit. Meestal kun je de buitenhoes wel wassen, maar de vulling niet altijd (bijvoorbeeld als de kern van latex is).

11. Hoe vaak een hoofdkussen wassen?

Het gaat er eigenlijk meer om dat je ervoor zorgt dat er een moltonsloop en een kussensloop om het kussen gaat. Die zijn ervoor gemaakt om te kunnen wassen. Hiermee houd je ook je kussen schoon. Eventueel kun je tussendoor af en toe je kussenhoes wassen.

12. Welk hoofdkussen bij nekklachten, schouderklachten of rugklachten?

Het belangrijkste is dat je een kussen hebt die de juiste ondersteuning geeft. Je nekwervels dienen in een rechte lijn te liggen met je ruggenwervels om ze te ontlasten. Hierdoor staan je spieren ook in een ontspannen toestand zodat je uitgerust wakker kunt worden.

13. Hoofdkussen met nekondersteuning?

Er worden kussens verkocht met een neksteun. Let er wel op dat deze steun niet te hard is omdat anders je bloedtoevoer in je nek minder kan worden. Ons Brasil hoofkussen past zich door de speciale vulling zelf aan.

14. Hoofdkussen voor zijslaper?

Iemand die op zijn zij slaapt moet het gat opvullen wat ontstaat tussen de schouders en het hoofd. De juiste hoogte hiervoor is belangrijk, en dat hangt weer af van je bedbodem, matras en lichaamsbouw. Vanuit een winkel is dat bijna niet te adviseren behalve wanneer je het hele bedsysteem daar koopt.

15. Hoofdkussen voor buikslaper?

Buikslapers hebben eigenlijk helemaal geen kussen nodig. Toch willen ze vaak iets om op te liggen. Ze hebben daarom een heel dun en plat kussen nodig.

Bij buikslapen ligt de nek altijd gedraaid wat negatief is voor de rust in de nekwervels en de spieren er omheen. Ons advies is dan ook: probeer het buikslapen af te leren om uitgeruster wakker te worden.

16. Hoofdkussen voor rugslaper?

Rugslapers hebben een dun kussen nodig met een steun voor onder de nek. Hier ontstaat namelijk een klein gat die opgevuld dient te worden.

Ons Brasil hoofdkussen kun je aanpassen naar een lager maken waarbij voldoende steun overblijft voor je nek. De Brasil vult het gat automatisch op.

Speciale AANBIEDING

Bestel meerdere hoofdkussens tegelijk en ontvang extra korting.