Hoofdkussens

Uitgerust wakker worden

Bekijk de Magic Pillow hoofdkussen vrouw op bed

Welk hoofdkussen past bij mij?


Wanneer sliep jij voor het laatst als een roos? Wat was de laatste keer, dat jij dagen- of wekenlang pijnvrij was? Wanneer wisselde je eindelijk niet meer van hoofdkussen? Lig je ook urenlang te woelen, zoekend naar de juiste slaaphouding?
Je hoofdkussen bepaalt mede hoe uitgerust jij je voelt als je opstaat. En hoe jij je dag doorkomt. Zeker op lange termijn.

Wanneer jij nek- en schouderklachten hebt, vaak met hoofdpijn kampt, slecht slaapt of goed slaapt, maar toch moe bent, check hier dan eens of je een goed hoofdkussen hebt.

Bekijk hier het beste kussen: Magic Pillow


Waarom is een goed hoofdkussen kopen belangrijk?

Een goed hoofdkussen kopen. Het klinkt zo gemakkelijk, maar het voelt als snel als een hele opgave. En een zoektocht. Een hoofdkussen gebruik je bijna iedere dag of nacht. We brengen immers ongeveer eenderde van ons leven in bed door. Een kussen is niet alleen nodig voor een goede nachtrust, maar is cruciaal voor je gezondheid.

Een goed kussen om op te slapen voorkomt namelijk dat je nekklachten en hoofdpijn krijgt, terwijl je met een slecht kussen juist gemakkelijk nekklachten ontwikkelt. Het beste hoofdkussen biedt je hoofd de ondersteuning die het nodig heeft. En is comfortabel. Als je zonder of op een voor jou slecht kussen slaapt, neemt je lichaam een onnatuurlijke houding aan en op termijn merk je dat: je spieren en gewrichten protesteren en je nachtrust raakt verstoord. Je begrijpt, dat een goed hoofdkussen het tegenovergestelde effect heeft: een uitstekende nachtrust, genoeg energie om alles te doen wat jij wilt en een ontspannen, pijnvrij lichaam.

Je kunt gehecht zijn aan je kussen. Zo erg zelfs, dat je hem meeneemt op vakantie. Dat maakt het moeilijker om een nieuw hoofdkussen te kopen.

Hoe zorg je dan, dat jij een goed kussen vindt, waaraan je gemakkelijk went?

Lees over het allerlekkerste hoofdkussen: Magic Pillow – gehecht raken aan dit hoofdkussen is goed voor je!


Waaraan voldoet een goed hoofdkussen?

Het juiste kussen kopen lijkt niet gemakkelijk. Jij bent immers niet dagelijks bezig zijn met onderzoeken wat een goed hoofdkussen is. Daarom deden wij het voor je.

Het beste hoofdkussen is volgens ons een kussen, waarbij comfort en gezondheid hand-in-hand gaan:

Een goed hoofdkussen moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Als het je volledig ondersteunt, ongeacht je lichaamsbouw of slaaphouding: je rug, buik en/of zij
  2. Als het ligt alsof je hoofd en nek op een wolk rusten, ontspannen en tioch goed ondersteund
  3. Als dat hoofdkussen jarenlang meegaat

Hoofdkussen kopen: zo kies jij het juiste kussen

De tijd dat een hoofdkussen van steen gemaakt werd ligt ver achter ons. Na de stenen kussens kwamen er kussens die gemaakt werden van stro. Tegenwoordig zijn er zoveel materialen op de markt dat je bijna niet meer kan kiezen. Daarom zetten we de meest verkochte hoofdkussens voor je op een rij en leiden wij je naar het juiste hoofdkussen. Lees en bepaal jouw kussen.


Buik-, rug- of zijslaper?

Het is belangrijk om een hoofdkussen te kopen dat aansluit bij jouw slaaphouding, omdat je bij elke houding een andere ondersteuning nodig hebt.

Ben je een zijslaper, dan moet je hoofdkussen de ruimte tussen je schouders en je nek opvullen, zodat je hoofd niet in een rare knik komt te liggen. Wanneer jij jarenlang op het verkeerde kussen slaapt, ligt je nek al die tijd in die vreemde knik. Het is gemakkelijk voor te stellen dat je daar nekklachten krijgt en op den duur steeds slechter slaapt.

Wanneer je op je rug slaapt, hoeft je kussen in principe geen ruimte op te vullen. Het enige wat een goed hoofdkussen dan hoeft te doen is zorgen dat je lichaam in een rechte lijn blijft en je nek ondersteunt.

Je ligt bovendien niet de hele nacht in dezelfde slaaphouding. Gemiddeld draai je je zo’n 40 keer per nacht om. Je snapt, dat wanneer je rug- of buikslaper bent en een redelijk plat kussen hebt, je hoofd, nek en schouder knel ligt zodra jij op je zij draait. En andersom.

Kies jij een zacht of stevig kussen? Van natuurlijk of synthetisch materiaal? En hoe dik, dus met hoeveel vulgewicht? Met andere woorden: wat is het beste hoofdkussen voor jou? Kies hieronder jouw kussen.


Wat onze klanten zeggen

Wat een lekker kussen! Zacht en toch stevig en de ondersteuning is super. Ook via de chat goed geholpen met mijn vragen.

Marjan, Scheveningen

Eindelijk word ik zonder nekpijn wakker. Perfect!

Rob, Nijmegen

Heerlijk kussen. Voelt een beetje vreemd toen ik het in mijn handen had, maar zodra ik er met mijn hoofd op lag was ik verkocht.

Anna,Sneek
Winkelmand