Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd!

Wat is een goed hoofdkussen bij nekklachten?Een hoofdkussen die je helpt tegen nekklachten, je kent het misschien wel. Op het ene moment draai je een bladzijde om van je favoriete boek en het andere moment word je opeens overvallen door een ferme nekpijn. Nek- en schouderpijn zijn zeker niet altijd het gevolg van een zware inspanning. Dit kan namelijk zeer plotseling ontstaan of erg langzaam in je lichaam sluipen. Steeds vaker gaat het om nekklachten die op het eerste gezicht heel onschuldig lijken en waarvan de oorzaak niet geheel duidelijk is. Het kan namelijk zo zijn dat je plotseling een verkeerde houding aan hebt genomen, of je kampt al wat langere tijd met stress, wellicht lig je de halve nacht in een verkeerde houding of tilde je net even die te zware doos op?

Hoofdkussens spelen een belangrijke rol bij nekklachten

Wist je dat ook je hoofdkussen een belangrijke rol speelt bij het behandelen en voorkomen van nekklachten? Wanneer je nekpijn ervaart, kun je vast duizenden mogelijke oorzaken bedenken, maar dat het ook weleens aan je kussen zou kunnen liggen was tot op heden wellicht nog niet bij je opgekomen. Bedenk bijvoorbeeld maar eens hoe lang je al op dit kussen slaapt. Is dat langer dan vijf jaar? Of wellicht, erger nog, al langer dan tien jaar? Je kussen heeft na al die tijd heel wat van zijn ondersteunende eigenschappen verloren. Daarnaast is het ook nog eens onhygiënisch om zo lang op eenzelfde kussen te slapen. Je verliest namelijk ongeveer een halve liter vocht per nacht en je kussen is op dat moment een paradijs voor bijvoorbeeld de huisstofmijt.

Wakker worden zonder nekpijn

Als je zonder nek- of schouderpijn wilt ontwaken, dan heb je een goed comfortabel kussen nodig. Eentje die ervoor zorgt dat je hoofd en je bovenste rug- en nekwervels optimaal worden ondersteunt. De holte tussen je hoofd, hals en schouder moet perfect opgevuld zijn. Op die manier zorgt het kussen ervoor dat je wervelkolom een comfortabele, gezonde en natuurlijke houding aanneemt.

Welk hoofdkussen kies je voor een comfortabele nachtrust?

Wij hebben bij Hoofdkussen.com een ruim assortiment aan verschillende type hoofdkussens beschikbaar. Welk kussen uiteindelijk perfect is voor jou, is grotendeels een persoonlijke kwestie. Echter is het wel zo dat ook je slaaphouding een belangrijke factor is. Zo kiezen buik- en rugslapers vaker een lager en zachter kussen, terwijl een zijslaper juist de voorkeur geeft aan een iets hoger en steviger kussen. En dan zijn er nog de verschillende vullingen waar je uit kunt kiezen.

Ruime keuze in soorten vullingen voor je hoofdkussen

Zo kun je kiezen voor een donzen kussen gevuld met natuurlijke materialen zoals dons en/of veren. Zowel bij koude als warme temperaturen voelt dit bijzonder aangenaam aan. Het meest comfortabele aan een donskussen is dat je het naar je eigen wens kan vormen. Dat maakt het ligcomfort bijzonder knus. Onze klanten noemen het ook wel eens alsof je op een licht wolk slaapt. Als je wel van dons houdt, maar gevoelig bent voor nekpijn, is het verstandig om te kiezen voor een donskussens met compartimenten. Daarnaast zijn er nog hoofdkussens met een synthetische vulling die geschikt is voor de meeste slapers. Deze zijn bij aanschaf vriendelijk voor je portemonnee en de dikte van het kussen kun je zelf aanpassen door wat vulling toe te voegen of weg te halen. Bovendien zijn ze anti-allergisch en kan je ze gemakkelijk zelf wassen. Net als bij de donzen exemplaren kun je deze kussens naar eigen wens vormen.

Een juiste keuze van het hoofdkussen is een juiste keuze voor je houding

Om een gezonde houding van je nek te garanderen, is het vooral belangrijk om de juiste keuze te maken voor de vulling. Visco-elastische kussen of traagschuim kussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden. Het materiaal dwingt je om in een bepaalde houding te blijven liggen, wat het herstel van de nekwervels ten goede komt. Een latex kussen biedt een constante, actieve ondersteuning aan het hoofd, bovenste rug- en nekwervels en houdt ze in eennatuurlijke balans. Het is veerkrachtig, vormvast en altijd luchtig. Bovendien is latex vrij flexibel, waardoor je nek in elke houding goed ondersteund wordt.