Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd!

Waar moet je op letten als je een hoofdkussen koopt?

Het vinden van het perfecte hoofdkussen is voor niet iedereen even makkelijk. De ene vindt het lastiger dan de ander. Eigenlijk is dat heel logisch. Je moet wel weten waar je op moet letten als je een hoofdkussen koopt. Daarom gaan wij jou in deze blog helpen met het uitkiezen van een hoofdkussen die perfect bij jou past. Lees je mee?

Heb ik wel het juiste hoofdkussen?

Soms lijkt het best oneerlijk; jij vindt het lastig een hoofdkussen uit te kiezen en iemand anders kan op elk kussen prima slapen. Toch wordt het belang van een goed hoofdkussen vaak onderschat. Wanneer je een hoofdkussen hebt die niet bij jou past, kun je behoorlijk last krijgen van jouw nek. Ook slaap je dan vaak een stuk onrustiger. Dit onrustige slapen heeft dan ook weer invloed op hoe jij de volgende dag functioneert. Hoe weet je nu of je het juiste hoofdkussen hebt? Misschien ervaar jij inderdaad wel klachten. Komen die klachten dan wel echt van jouw hoofdkussen? Of is er wat anders aan de hand? Wanneer je een stijve nek hebt in de ochtend, zegt dit vaak al wel genoeg. De pijn kan al direct aanwezig zijn, maar hij kan ook later op de dag komen. Ook zien we vaak dat mensen met een verkeerd hoofdkussen wakker worden met hoofdpijn. Direct het perfecte hoofdkussen kopen!

Waar komen de klachten vandaan?

Stijfheid, pijn in de nek en hoofdpijn zijn de bekendste klachten die het gevolg zijn van een slecht hoofdkussen. Waar komt deze pijn eigenlijk vandaan? Hoe komt het dat een hoofdkussen dat een beetje anders is, zoveel impact heeft op jouw lichaam? Dit wordt vaak onderschat. Hoe jouw lichaam is en hoe jij slaapt, bepaald de postuur van jouw hoofd en nek in de nacht. Als jouw hoofd en nek de hele nacht verkeerd ligt, heb je daar de volgende dag last van. Daarom is het kopen van een goed hoofdkussen zeker de moeite waard.

Hoofdkussen uitkiezen op basis van slaapgedrag

Als je een hoofdkussen gaat kopen, is het belangrijk dat je let op hoe jij slaapt. Ben je een rugslaper? Een zijslaper? Of slaap je liever op jouw buik? Weet je het niet zo goed? Ga eens een paar nachten slapen en let er op. In welke positie van je in slaap? Hoe word je weer wakker? Val je steeds in slaap op je zij, maar wordt je altijd wakker op je rug? Dan ben je misschien toch een rugslaper. Ben je een zijslaper? Dan is het belangrijk dat jouw schouders niet op het kussen zelf komen. Het mooiste is als jouw schouders net onder het kussen liggen. Als je over het algemeen brede schouders hebt, is het verstandig om voor een wat dikker kussen te gaan. Als je een buikslaper bent, is het handig om voor een zo dun mogelijk kussen te gaan. Wanneer het kussen dik is, lig je op een hele onnatuurlijke manier met je nek en hoofd. De kans op nekklachten is dan stukken groter. Dan hebben we nog de rugslapers. Zorg er voor dat het kussen een stukje hoger is bij de nek, dan op de plek waar jij je hoofd rust. Het stukje waar jij je hoofd op rust, moet niet te dik of te dun zijn. Bij allebei kun je namelijk klachten krijgen.

Waar je nog meer op moet letten

Op onze webshop zie je heel wat soorten hoofdkussens te koop. Het kiezen is daarom lastig. Er zijn nog veel meer factoren die meespelen. Denk maar aan de vulling van de kussens en waarvan het kussen is gemaakt. Wij vinden het allerbelangrijkste dat jij goed en comfortabel ligt. Nekklachten en hoofdpijn in de ochtend wensen wij niemand toe. Let daarom goed op wat voor soort hoofdkussen je gaat kopen. Weet je niet goed welke hoofdkussen je moet kiezen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Zij willen jou graag helpen met persoonlijk advies.

Zijn er goede en slechte hoofdkussens?

In deze blog hebben we het al een aantal keer over een “goed hoofdkussen” en een “slecht hoofdkussen”. Bedoelen we hiermee dat er dus er een onderscheid is van goede en slechte kussens? Nee, helaas niet. Dat had het heel wat makkelijker gemaakt. Wat voor jou een goed hoofdkussen is, kan voor iemand anders juist weer een slecht hoofdkussen zijn. Met een goed hoofdkussen bedoelen we een hoofdkussen dat past bij jouw lichaam en slaapgedrag.